За нас Продукти СХЕМИ ТОРЕНЕ Изпитания Мрежа  Дистрибутори Контакти Новини


(+359) 894 587 252  - Координатор

(+359) 899 895 162  - Атанас Иванов

(+359) 888 801 501  - Тони Христов

office@mgch.eu

Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print Share on Google Bookmarks Share on Tumblr Share on LiveJournal

Този сайт се вижда най-добре с Google chrome. Можете да го свалите тук


БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ

И ПОРЪЧКИ

(+359) 898 937 799

FERTILIZERS MAXGROWMaxGrow


Течни торове за листно подхранване


MaxGrow е гама от висококачествени течни торове за листно подхранване на всички видове земеделски и градински култури с цел предотвратяване или корекция на недостиг на хранителни вещества в критичните и определящи добива фенофази.            MaxGrow подпомагат развитието на растенията, увеличават добива и подобряват качеството на продукцията.

MaxGrow се препоръчват за употреба като допълнителен, бързодействащ източник на хранителни елементи за растенията към основната схема на торене. Прилагането на тези продукти е желателно да се извършва на основата на предварителен почвен анализ.

MaxGrow са подходящи също така и за фертигация и хидропоника.


Основни предимства:

 Произведени са от висококачествени суровини, не съдържащи натрий, хлор, тежки метали и карбамид с ниско съдържание на биурет.

 Съдържат физиологично благоприятни за растенията и бързо усвояеми форми на хранителните елементи.

 Продуктова гама, обхващаща напълно хранителните нужди на културите – основни елементи (N, P, K), вторични елементи (Ca, Mg, S) и микроелементи (Fe, Mn, B, Zn, Cu и Mo).

 Прецизно подбрани състави, осигуряващи най-необходимите хранителни елементи, за нуждите на растенията във всяка фенофаза.

 Всички разновидности притежават пълен набор от бързоусвоими, хелатирани микроелементи.

 Подобряват имунитета и способността на културата да извлича хранителни елементи от почвата.

 Може да се прилагат с всички видове високообемно и нискообемно оборудване за опръскване.

 Съвместими с повечето обичайно използвани препарати за растителна защита.*

*При смесване с препаратите за първи път, проверете съвместимостта преди употреба със стандартен тест в прозрачен съд.


Инструкции за смесване:


MaxGrow са концентрирани разтвори, които трябва да се разреждат с вода преди употреба, за да се осигури равномерно и пълно покритие на листата. Те се разтварят и хомогенизират много бързо във водата при разбъркване. Смесете както следва:

1. Напълнете резервоара с половината от необходимото количество вода.

2. Добавете MaxGrow и разбъркайте.

3. При необходимост добавете други торове или пестициди, ако са съвместими.

4. Допълнете резервоара и разбъркайте отново до пълна хомогенизация на разтвора.

Общи препоръки за употреба

1. Ефективни листни подхранвания могат да се направят както с наземна техника така и от въздуха.

2. Използвайте при норма 0.2 – 0.7 литра MaxGrow на декар засадена площ, разтворени в 15 - 100 литра вода, в зависимост от вида на растенията, фенофазата и оборудването за опръскване. При някои култури са необходими неколкократни третирания (2 - 4 пъти) през интервал от 10 до 14 дни.

3. Преди и след засаждане на разсад на постоянно място използвайте разреден разтвор (0.2%) за да предотвратите стреса и осигурите по-добро развитие на растенията. За млади и слабо развити растения трябва да се използват работни разтвори с по-ниска концентрация, която постепенно се увеличава.

4. Проверете фитосъвместимостта (реакцията на растението) преди опръскване на цялата култура, като опръскате пробно малка част от листата и ги наблюдавате поне една седмица.

5. Не прилагайте разтвора, когато културата е под стрес от вредители, при високи температури или неподходяща влажност на почвата.

6. Нуждата от хранителни елементи за единица време на растенията с кратък вегетационен период е значително по-голяма от тази на растения с по-дълъг вегетационен период, затова те трябва да се подхранват по-често.

7. Най-добро време за опръскване е рано сутрин, когато влажността на въздуха е относително висока, а температурата му относително ниска.

8. Устройството за опръскване трябва да е снабдено с дюза, с която се получава фина мъгла за максимално покритие на листата, особено върху долната им страна, където са разположени мнозинството устица.

9. Опръскайте листата и стеблата с тънък филм от разтвора при минимално или никакво стичане. Прекомерното опръскване на листната повърхност е неикономично.

10. Ако завали дъжд до 1 час след опръскване, напръскайте повторно след 1-2 дни.

11. Ако MaxGrow съдържа фосфати и/или сулфати, не използвайте твърда (варовита) вода за приготвяне на работния разтвор – може да причини запушване на дюзите поради образуване на неразтворими утайки.


ТОРОВЕ  СЕРИЯ MaxGrow